Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025

Τηγανίτες μπανάνας


Φυσικά γλυκές, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε και στην κατάψυξηΥλικά

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
 

  • 3/4 φλ. τσαγιού μπανάνα ώριμη, πολτοποιημένη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • Φέτες μπανάνας για το σερβίρισμα
  • Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπολ, χτυπήστε την μπανάνα και το αυγό μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και, στη συνέχεια, ρίξτε τα ξηρά υλικά. Το μείγμα θα είναι ελαφρώς σβολιασμένο.
  4. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής ή βουτυρώστε ελαφρώς.
  5. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίξτε την ποσότητα ζύμης για να φτιάξετε τις τηγανίτες.
  6. Μαγειρέψτε μέχρι οι τηγανίτες να φουσκώσουν στην κορυφή και να ροδίσουν στο κάτω μέρος, 2- 3 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε τις και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν, 1- 2 λεπτά ακόμα. Το μείγμα φτιάχνει 8 τηγανίτες.
  7. Σερβίρετε με φέτες μπανάνας και σιρόπι σφενδάμου.