Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 φέτες ψωμί
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 1 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 1 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 2 κ. σ. κόκκινο κρασί
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. σάλτσα με θρυμματισμένες ντομάτες
- 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- Ζάχαρη, ανάλογα με τη γεύση
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
- Μουλιάστε το ψωμί στο γάλα σε ένα μπολ για λίγα λεπτά. Στύψτε το γάλα από το ψωμί με τα χέρια σας και ανακατέψτε το ψωμί με το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια.
- Ανακατέψτε καλά, αλλά μην το παρακάνετε. Σκεπάστε και βάλτε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έως δύο ώρες.
- Πλάστε τους κεφτέδες σχηματίζοντας τους σε σχήμα μακρόστενο ή οβάλ.
- Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και μαγειρέψτε τα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Δουλέψτε σε παρτίδες αν χρειαστεί και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας μαζί με το φύλλο δάφνης, το κύμινο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε για μερικά λεπτά. Προσθέστε το κρασί και σιγοβράστε για 15 λεπτά χωρίς κάλυμμα. Προσθέστε τη ζάχαρη και δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Επιστρέψτε τα κεφτεδάκια πίσω στο τηγάνι και σιγοβράστε για 15 λεπτά με τη σάλτσα.
- Σερβίρετε αμέσως.