Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025

Γαρίδες με σάλτσα πέστο


Μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα συνοδευτικά όπως ζυμαρικά, ρύζι ή σαλάτα
 
Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες jumbo, καθαρισμένες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι σκόρδου
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα πέστο

 
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Γαλλική μπαγκέτα ή σκορδόψωμο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέστε τις γαρίδες. Αφήστε τις να σοταριστούν από τη μία πλευρά για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια γυρίστε τις και αφήστε τις να σοταριστούν από την άλλη πλευρά για περίπου 1 λεπτό ακόμα, ή μέχρι να είναι ροζ και αδιαφανείς σε όλο το μήκος τους, με σφιχτή αλλά τρυφερή υφή. Σβήστε τη φωτιά.
  3. Προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με ντοματίνια και βασιλικό και σερβίρετε αμέσως με γαλλική μπαγκέτα ή σκορδόψωμο στο πλάι.
  4. Διατηρήστε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.