Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025

Μπουκιές τρυφερής μπριζόλας με βούτυρο σκόρδου


Συνοδέψτε με ρύζι
 
Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6 κ. σ. βούτυρο

 
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
 
Εκτέλεση
  1. Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε τις μπουκιές μπριζόλας και αλατοπιπερώστε.
  3. Μαγειρέψτε 2 λεπτά χωρίς να ανκατέψετε. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε άλλα 2- 3 λεπτά. Τοποθετήστε σε ένα πιάτο.
  4. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι.
  5. Μόλις λιώσει, προσθέστε το σκόρδο και τον μαϊντανό και μαγειρέψτε περίπου ένα λεπτό, ανακατεύοντας.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  7. Προσθέστε τις μπουκιές μπριζόλας ξανά στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.