Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025

Αρνίσιο σπιτικό σουβλάκι


Υλικά 
 
  • 800 γρ. αρνίσιο κρέας, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι,1/2 τριμμένο και 1/2 ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1/4 κ. γλ. πάπρικα
  • 14 κ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκο άνηθο για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο, την πάπρικα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Προσθέστε το αρνί και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά από όλα τα υλικά.
  3. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 4- 6 ώρες -κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
  4. Αφαιρέστε το αρνί από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα.
  5. Προθερμάνετε ένα τηγάνι- σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Αφαιρέστε το αρνί από τη μαρινάδα, τινάζοντας την περίσσεια και σκουπίζοντας τυχόν τριμμένα κομμάτια κρεμμυδιού.
  7. Περάστε τα κομμάτια σε μεταλλικές ή εμποτισμένες ξύλινες σούβλες με τα κομμάτια κρεμμυδιού ανάμεσα στο αρνί.
  8. Ψήστε στο γκριλ μέχρι να ψηθεί ελαφρώς, 4 λεπτά ανά πλευρά για μέτρια ψημένο κρέας.
  9. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.