Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025

Ρολά κανέλας με γλάσο βανίλιας


Αρωματικά και άκρως απολαυστικά
 
Υλικά
  • 4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά


 

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 1/2 κ. σ. κανέλα
  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
  • Για το γλάσο:
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2- 3 κ. σ. γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ζεστό γάλα με τη μαγιά και αφήστε να αφρίσει.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
  4. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα για τη γέμιση.
  6. Ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και απλώστε το μαλακωμένο βούτυρο. Πασπαλίστε με το μείγμα ζάχαρης- κανέλας.
  7. Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό και κόψτε σε φέτες.
  8. Τοποθετήστε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και αφήστε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
  9. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  10. Ψήσε τα ρολά για 20- 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  11. Ανακατέψτε τα υλικά για το γλάσο και περιχύστε τα ρολά όταν κρυώσουν λίγο.