Υλικά
- 4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ. γλ. αλάτι
- Για τη γέμιση:
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 2 1/2 κ. σ. κανέλα
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
- Για το γλάσο:
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2- 3 κ. σ. γάλα
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ζεστό γάλα με τη μαγιά και αφήστε να αφρίσει.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
- Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα για τη γέμιση.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και απλώστε το μαλακωμένο βούτυρο. Πασπαλίστε με το μείγμα ζάχαρης- κανέλας.
- Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό και κόψτε σε φέτες.
- Τοποθετήστε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και αφήστε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψήσε τα ρολά για 20- 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ανακατέψτε τα υλικά για το γλάσο και περιχύστε τα ρολά όταν κρυώσουν λίγο.
