Θεϊκό γλυκό έτοιμο σε χρόνο μηδέν!
Υλικά
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τους κόκκους του καφέ με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό σε μια μεγάλη κανάτα.
- Προσθέστε το λικέρ καφέ και 75 ml κρύο νερό. Αδειάστε σε ένα ρηχό πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
- Φτιάξτε τη στρώση κρέμας χτυπώντας το μασκαρπόνε, το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστο και λείο.
- Σπάστε τα μπισκότα σαβαγιάρ σε δύο ή τρία κομμάτια και μουλιάστε τα στο μείγμα του καφέ για λίγα δευτερόλεπτα.
- Βάλτε μερικά κομμάτια από τα εμποτισμένα με καφέ μπισκότα στον πάτο δύο ποτηριών κρασιού ή παγωτού και από πάνω ρίξτε την κρέμα. Κοσκινίστε με το κακάο και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
