Υλικά
- 500 γρ. κριθαράκι
- 300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 300 γρ. μύδια (καθαρισμένα)
- 300 γρ. καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα θαλασσινά και αφήστε τα στην άκρη. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μύδια, πλύντε τα καλά και αφαιρέστε τα «γένια».
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και την πάπρικα. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2- 3 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέστε τα καλαμάρια και μαγειρέψτε για 2- 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μύδια και τις γαρίδες και σβήστε με το λευκό κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1- 2 λεπτά.
- Προσθέστε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και αφήστε να βράσει. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15- 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και να απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέστε επιπλέον ζωμό ή νερό.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε την καυτερή πιπεριά αν θέλετε. Ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού.
