Υλικά
- 350 γρ. σπαγγέτι
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό και περισσότερο για το σερβίρισμα
- Το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα προαιρετικά
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε το νερό που κρατήσατε και την παρμεζάνα και ανακατέψτε. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει.
- Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα ζυμαρικών και ανακατέψτε τα μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Σερβίρετε με επιπλέον μαϊντανό και παρμεζάνα, αν θέλετε.
Advertisement
