Υλικά (6 μπολάκια)

  • 3/4 κούπας ρύζι γλασέ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 & 1/2 κούπας νερό
  • 1/2 κούπας μέλι
  • 4 & 1/2 κούπες γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ + 1/2 κούπα παγωμένο νερό

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βράζουμε για 10 λεπτά το ρύζι με το αλάτι στο νερό, σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε το γάλα, το μέλι, την κανέλα και τη μαστίχα, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
  • Βήμα 3: Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ σε 1/2 κούπα παγωμένο νερό και το προσθέτουμε στο ρυζόγαλο που συνεχίζει να βράζει.
  • Βήμα 4: Βράζουμε για ακόμη 2–3 λεπτά και αφού αφαιρέσουμε το ξύλο κανέλας, σερβίρουμε με έξτρα κανέλα ή κακάο.

Διατροφική αξία ανά μπολάκι

  • Ενέργεια: 169 kcal
  • Υδατάνθρακες: 25,7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5,4 γρ.
  • Λιπαρά: 6,1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,7 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI