Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Ένα σνακ γεμάτο καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία που μπορείτε ...
να φτιάξετε με ελάχιστο κόπο και χρόνο.
Υλικά (2 μερίδες – περίπου 8 μπισκότα)
- 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 80 γρ. μέλι
- 60 γρ. ταχίνι
- ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. corn flour + 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50–60 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Διαλύουμε το corn flour στο νερό ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ταχίνι, ανακατεύοντας καλά.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια (το μείγμα θα είναι κολλώδες).
- Βήμα 3: Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
- Βήμα 4: Χωρίζουμε το μείγμα σε περίπου 8 ίσα μέρη, πλάθουμε μπισκότα και τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι να απλώσουν.
- Βήμα 5: Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C για 12–14 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά μπισκότο
- Ενέργεια: 173 kcal
- Υδατάνθρακες: 27,1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7,1 γρ.
- Λιπαρά: 12,4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,5 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
