Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025

Soft cookies με ταχίνι & μαύρη σοκολάτα


Απόλαυση χωρίς ενοχές
 
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

Ένα σνακ γεμάτο καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία που μπορείτε ...  
 
 
να φτιάξετε με ελάχιστο κόπο και χρόνο.

Υλικά (2 μερίδες – περίπου 8 μπισκότα)
 
  • 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 80 γρ. μέλι
  • 60 γρ. ταχίνι
  • ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. corn flour + 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50–60 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Διαλύουμε το corn flour στο νερό ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ταχίνι, ανακατεύοντας καλά.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια (το μείγμα θα είναι κολλώδες).
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
  • Βήμα 4: Χωρίζουμε το μείγμα σε περίπου 8 ίσα μέρη, πλάθουμε μπισκότα και τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι να απλώσουν.
  • Βήμα 5: Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  • Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C για 12–14 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά μπισκότο

  • Ενέργεια: 173 kcal
  • Υδατάνθρακες: 27,1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7,1 γρ.
  • Λιπαρά: 12,4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,5 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI