Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

Βουτυρένιοι κουραμπιέδες

 
Με βελούδινη υφή, λιώνουν στο στόμα
 
Υλικά 
 
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, χοντροκομμένα

 
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε.
  4. Ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέστε το σταδιακά στο μείγμα.
  5. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.
  6. Πλάστε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπαλίτσες και τοποθετήστε τους σε ταψί με λαδόκολλα.
  7. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 15- 20 λεπτά.
  8. Αφήστε τους να κρυώσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.