Υλικά
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 200 ml γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κλαδάκι βανίλιας, το ξύσμα και τους σπόρους
- 100 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
- Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ και σκεπάστε με κρύο νερό βρύσης.
- Αφήστε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Εντωμεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάλτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήστε να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Σουρώστε τη ζελατίνη και στύψτε την υπερβολική υγρασία.
- Προσθέστε τη ζελατίνη στο ζεστό μείγμα της κρέμας, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήστε στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά ανακατέψτε με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σουρώστε σε μια μεγάλη κανάτα, πετάξτε τα στερεά και μετά αδειάστε ομοιόμορφα σε 4 γυάλινα μπολ σερβιρίσματος.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα μέχρι να πήξει.
