Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, κομμένο σε κύβους
- 1 στέλεχος σέλινου, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 500 γρ. νιόκι
- 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- 2 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει βράση.
- Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Προσθέστε τα νιόκι και τον βασιλικό στην κατσαρόλα.
- Πασπαλίσε με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
- Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι και το τυρί να ροδίσει και να λιώσει.
- Αφήστε να κάτσει για 5 λεπτά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον βασιλικό.
