Υλικά
- 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 αγγουράκια, κομμένα στη μέση κατά μήκος και σε λεπτές φέτες
- 2/3 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ. σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Για τη βινεγκρέτ:
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι για τη γεύση
- Πιπέρι για τη γεύση
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το ελαιόλαδο με το ξύδι από κόκκινο κρασί, την αποξηραμένη ρίγανη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Προσθέστε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, τα αγγούρια, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο στο μπολ. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν και να καλυφθούν με τη βινεγκρέτ.
- Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σας.
- Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο. Μπορείτε να διατηρήσετε αυτή τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη, για 5 ημέρες. Απολαύστε την κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
