Υλικά
- 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
- 3/4 φ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι
- 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό και τραγανό ψωμί, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Ανακατέψτε την πάπρικα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να έρθει σε βρασμό.
- Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προσθέστε τα μύδια και σιγοβράστε, σκεπασμένα, μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν, για 3 έως 4 λεπτά.
- Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε, σκεπασμένα, μέχρι να ανοίξουν σχεδόν όλα τα μύδια, 2 έως 3 λεπτά. Πετάξτε τα μύδια που δεν άνοιξαν. Σερβίρετε πασπαλισμένα με μαϊντανό και με τραγανό ψωμί για βουτιά.
