Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025

Παντζαροσαλάτα με καρύδι & μήλο


Μια σαλάτα γεμάτη γεύση και βιταμίνες
 
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

Μια σαλάτα χορταστική και ευέλικτη, ιδανική ως...  
 
 
συνοδευτικό σε κυρίως γεύμα με πρωτεΐνη ή ως ελαφρύ βραδινό μαζί με κάποιο γαλακτοκομικό και λίγους υδατάνθρακες. Ο συνδυασμός μήλου, καρυδιού και παντζαριού προσφέρει απορρόφηση βιταμίνης C, φυλλικού οξέος, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου, βιταμίνης Κ και ωφέλιμων λιπαρών ω-3, ω-6 και ω-9.
 
Υλικά (2 μερίδες)
  • 2-3 βολβοί παντζαριού (ανάλογα με το μέγεθος), βρασμένοι και κομμένοι σε κυβάκια
  • ½-1 ξινόμηλο, σε κυβάκια
  • 4-5 καρύδια ψιλοκομμένα

Για τη σως

  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • λίγο ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της σαλάτας μαζί με τα υλικά για τη σως και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο.
  • Βήμα 2: Ύστερα από 1-2 ώρες, τη βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 123 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3,7 γρ.
  • Λιπαρά: 9,3 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,4 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI