Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Μια σαλάτα χορταστική και ευέλικτη, ιδανική ως...
συνοδευτικό σε κυρίως γεύμα με πρωτεΐνη ή ως ελαφρύ βραδινό μαζί με κάποιο γαλακτοκομικό και λίγους υδατάνθρακες. Ο συνδυασμός μήλου, καρυδιού και παντζαριού προσφέρει απορρόφηση βιταμίνης C, φυλλικού οξέος, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου, βιταμίνης Κ και ωφέλιμων λιπαρών ω-3, ω-6 και ω-9.
Υλικά (2 μερίδες)
- 2-3 βολβοί παντζαριού (ανάλογα με το μέγεθος), βρασμένοι και κομμένοι σε κυβάκια
- ½-1 ξινόμηλο, σε κυβάκια
- 4-5 καρύδια ψιλοκομμένα
Για τη σως
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- λίγο ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της σαλάτας μαζί με τα υλικά για τη σως και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο.
- Βήμα 2: Ύστερα από 1-2 ώρες, τη βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 123 kcal
- Υδατάνθρακες: 17,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 3,7 γρ.
- Λιπαρά: 9,3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,4 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
