Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025

Εορταστικό ριζότο με κάστανα και γαλοπούλα


Η μαγεία των Χριστουγέννων σε κάθε μπουκιά
 
Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρολίνα)
  • 1 φλ. τσαγιού γαλοπούλα, ψημένη και κομμένη σε κύβους

 
  • 1 φλ. τσαγιού κάστανα, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών)
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να γυαλίσει.
  3. Σβήστε με το λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέστε σταδιακά τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο και κρεμώδες (περίπου 20- 25 λεπτά).
  5. Ανακατέψτε την γαλοπούλα και τα κάστανα και μαγειρέψτε για 5- 7 λεπτά.
  6. Προσθέστε την παρμεζάνα, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.