Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρολίνα)
- 1 φλ. τσαγιού γαλοπούλα, ψημένη και κομμένη σε κύβους
- 1 φλ. τσαγιού κάστανα, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών)
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να γυαλίσει.
- Σβήστε με το λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέστε σταδιακά τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο και κρεμώδες (περίπου 20- 25 λεπτά).
- Ανακατέψτε την γαλοπούλα και τα κάστανα και μαγειρέψτε για 5- 7 λεπτά.
- Προσθέστε την παρμεζάνα, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.
