Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025

Brownies χωρίς γλουτένη


Σοκολατένιο gluten free σνακ γεμάτο πρωτεΐνη

Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

Ένα πρωτεϊνικό, πλήρες και γευστικό γλυκό, που...  

 

σε συνδυασμό με ένα φρούτο αποτελεί ιδιαίτερα χορταστικό σνακ.

 

Υλικά (8 κομμάτια) 

60 γρ. κακάο σε σκόνη
60 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
60 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
½ κ.γ. baking powder
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. μέλι
100-120 γρ. φυστικοβούτυρο
20 ml ζεστό νερό
2 αβγά & 4 ασπράδια 


Εκτέλεση 

Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ.
Βήμα 2: Χτυπάμε με μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3: Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα για κέικ ή σε άλλο σκεύος της αρεσκείας μας.
Βήμα 4: Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα. Το γλυκό φουσκώνει λόγω των αβγών, αλλά μόλις βγει και κρυώσει «κάθεται» και παραμένει υγρό εσωτερικά.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι Ενέργεια: 240 kcal
Υδατάνθρακες: 4,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 21,2 γρ.
Λιπαρά: 13,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2,1 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI