Οι σπόροι chia έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς, χάρη στην πλούσια ... 

 

περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, ωφέλιμα λιπαρά, φυτική πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία. Προσφέρουν κορεσμό, βοηθούν στη ρύθμιση του εντέρου, σταθεροποιούν τη γλυκόζη και λειτουργούν ως φυσικό «πηκτικό», αντικαθιστώντας το αβγό σε πολλές συνταγές.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 75 ml εσπρέσο καφέ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 30 γρ. σπόρους chia
  • σκόνη κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα με λεία υφή.
  • Βήμα 2: Παγώνουμε το μείγμα για 1 ώρα.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και σερβίρουμε με τη βοήθεια κουταλιού.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 157 kcal
  • Υδατάνθρακες: 3,8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 21,8 γρ.
  • Λιπαρά: 1,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,2 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI