Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026

Σοκαριστικοί τραυματισμοί αθλητών του σκι στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο



     Δύο αθλήτριες με σοβαρούς τραυματισμούς

 Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο των χειμερινών σπορ η άσχημη πτώση που είχε η...  

 

Αμερικανίδα Λίντσεϊ Βον στον αγώνα κατάβασης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Ιταλία, με την 41χρονη σκιέρ να ουρλιάζει από τον πόνο.

Η πτώση σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της κατάβασης από την 41χρονη που θεωρείται θρύλος στο συγκεκριμένο αγώνισμα. 

Μετά την πτώση, την Βον, η οποία αγωνιζόταν με κομμένο αχίλλειο τένοντα καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά μια εβδομάδα πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών, παρέλαβε ελικόπτερο για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο.

Η Βον είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από το σκι το 2019, αλλά το 2024 ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στις πίστες.

Παράλληλα και η 25χρονη Μορένο από την Ανδόρα είχε μια τρομακτική προσγείωση ενώ χρειάστηκε να επέμβει και το ελικόπτερο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.