Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής (31/05) στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όταν...
ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρουσίασε ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου, στην περιοχή της Αρετσούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Σεβασμιώτατος αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν εντός του ναού, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών και των παρευρισκομένων για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Εσπευσμένα στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον Αρχιεπίσκοπο. Η διακομιδή του στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης έγινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, υπό τη συνοδεία περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας για τη γρήγορη διέλευση του οχήματος.
Η μεταφορά του στο νοσοκομείο κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να υποβληθεί σε μια σειρά από προληπτικές εξετάσεις και ενδελεχή ιατρική αξιολόγηση, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της αδιαθεσίας.
Καλή η κατάσταση της υγείας του
Οι πρώτες ιατρικές πληροφορίες εμφανίζονται καθησυχαστικές, καθώς αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής είναι καλή και δεν εμπνέει περαιτέρω ανησυχία.
Σημειώνεται ότι ο κ. Ελπιδοφόρος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το Σάββατο, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στην περιοχή.
