Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια: 25 κλοπές σε λιγότερο από έναν μήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
     Στην εξάρθρωση συμμορίας που κατηγορείται για σειρά διαρρήξεων και κλοπών από κατοικίες στην...  

 

Πάρο προχώρησαν οι αστυνομικοί, εξιχνιάζοντας συνολικά 25 περιπτώσεις μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 20, 38 και 50 ετών, καθώς και ένας 23χρονος ημεδαπός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και απλή συνέργεια.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από σχετικές καταγγελίες και, μέσα από τη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων αλλά και την επιτήρηση στο πεδίο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους κατηγορούμενους.

 

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν 25 τετελεσμένες κλοπές και απόπειρες, οι οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαπράχθηκαν από τις 29 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου 2026.

Η αρχή για την εξάρθρωση της ομάδας έγινε το βράδυ της Παρασκευής 21 Αυγούστου, όταν αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία εντόπισαν τον 50χρονο κοντά σε κατοικία στην οποία είχε γίνει διάρρηξη και τον προσήγαγαν.

Στη συνέχεια προσήχθησαν διαδοχικά και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Κατά την εξέτασή τους, αλλά και στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικία και τρία οχήματα, βρέθηκαν χρυσαφικά, ρολόγια χειρός, είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, μεταξύ των οποίων τσάντες, πορτοφόλια, καπέλα και γυαλιά.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 565 ευρώ, 440 λίρες Αγγλίας και 250 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία και ρουχισμός που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αντικείμενα που βρέθηκαν προσδιορίστηκε ότι αποτελούσαν προϊόντα των κλοπών που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι και κατασχέθηκαν. Κατασχέθηκε επίσης ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.