Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αγρότης εξέδωσε εικονικά τιμολόγια 4,8 εκατ. ευρώ μόνο για το 2009!

Αγρότης εξέδωσε εικονικά τιμολόγια 4,8 εκατ. ευρώ μόνο για το 2009! 

  Εικονικά τιμολόγια ύψους 4,8 εκ. ευρώ κατηγορείται ότι εξέδιδε ένας 44χρονος από το Πέραμα, που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
Σε βάρος του 44χρονου, που δηλώνει αγρότης στο επάγγελμα, είχε γίνει έρευνα για το οικονομικό έτος 2009 από υπαλλήλους της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα του τμήματος Κώδικα βιβλίων και στοιχείων, οι οποίοι προχώρησαν σε έλεγχο τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2011 στα βιβλία και τα φορολογικά στοιχεία του 2009.

Οι ελεγκτές δεν βρήκαν παραστατικά και δελτία αποστολής και έκριναν πως τα τιμολόγια που είχαν εκδοθεί δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αλλά ότι ήταν εικονικά. Έτσι, στη συνέχεια, όπως προβλέπει η διαδικασία, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ρεθύμνου προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του 44χρονου, ο οποίος και συνελήφθη.
Κατηγορείται για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων, που υπερβαίνουν το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ και από το απόγευμα της Δευτέρας κρατείται για να οδηγηθεί την Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου, όπου και θα απολογηθεί.