Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΠΙΕΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΕΒΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙΘρυαλλίδα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων αναμένεται να αποτελέσουν οι αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Πληροφορίες αναφέρουν πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν προτίθεται να αφήσει το θέμα να πέσει «κάτω».

Χαρακτηριστικό είναι ότι... 
   

 
 
 
 
 
μετά την πρωινή του συνέντευξη και τα όσα είπε για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επανήλθε με Tweet του.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα «δραπετεύσει» από τις νέες αποκαλύψεις. Πρέπει να δώσει απαντήσεις για το πόθεν έσχες και την απόκτηση του ακινήτου» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχει φόβος για τα σκάνδαλα που διαρκώς αποκαλύπτονται».

«Από τη μία πλευρά καταγράφεται το απύθμενο μίσος του κ.Γεωργιάδη και η προτίμησή του στο να πέσει η κυβέρνηση ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, από την άλλη αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την μεγάλη φοβία της Νέας Δημοκρατίας για όσα θα επακολουθήσουν, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, να βγουν στην επιφάνεια όσα κρύβονταν, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η στάση του κ.Γεωργιάδη «δεν είναι καθόλου προσωπική, υπάρχει φόβος στη ΝΔ, για να μην πω πανικός», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στην πρόσφατη συζήτηση στην Εξεταστική «έγινε πολύ μεγάλο θέμα το δάνειο του κ.Μητσοτάκη και του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο επί 11 χρόνια δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αφού καταγγέλθηκε το δάνειο, έγινε η ακόμη πιο σκανδαλώδης ρύθμιση-μπαλόνι.

«Η νέα αποκάλυψη, για κρυφά περιουσιακά στοιχεία που «έπρεπε να γνωρίζουμε πώς αποκτήθηκαν και με ποια χρήματα», με το ακίνητο στο Παρίσι που φέρεται να απόκτησε η πρώην σύζυγός του. Πώς είναι δυνατόν να αποκρύβονται, όταν ο κ.Μητσοτάκης είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής πάνω από δέκα χρόνια; Υποχρεούται να δώσει απαντήσεις», τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του, όπως οφείλει εκ του νόμου, ενώ παράλληλα διερωτώνται για ποιον λόγο από το 2011 που έχουν πάψει να είναι σε διάσταση συνεχίζει να μην υποβάλλει σχετική δήλωση η κα Γκραμπόφσκι.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento έχει κυριολεκτικά βάλει «μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό, με τη Νέα Δημοκρατία να επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα «σηκώνοντας» το θέμα του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, ενώ την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά επιμένει να μην παίρνει θέση για τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες.

Όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Documento, την πενταετία πενταετία 2006-2011, «φαίνεται πως η σύζυγος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι αποκτά τεράστια περιουσία, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «από το 2006, δεν καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως είναι υποχρεωμένη με βάση το νόμο», ενώ επισημαίνει πως χρησιμοποιούσε ως «πρόσχημα την επί πέντε χρόνια διάσταση με τον αρχηγό της ΝΔ», «αν και ο νόμος δεν έχει τέτοια πρόβλεψη», όπως επισημαίνεται.

Την ίδια περίοδο, η κ. Γκραμπόφσκι αναπτύσσει επιχειρηματική δράση με τον μετέπειτα στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2016 κατέβαλε 3,3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για φοροδιαφυγή, λόγω της εμπλοκής του με υπόθεση που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση των Panama Papers

Κατά την επίμαχη πενταετία, λοιπόν, σύμφωνα με την εφημερίδα, και πιο συγκεκριμένα το 2006, «όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενημερώνει τη Βουλή πως είναι σε «διάσταση», η Μαρέβα, αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%».

Εύλογο ερώτημα που προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι εφόσον το ζεύγος ήταν σε διάσταση την πενταετία 2006 – 2011 (αν και δεν είχαν πάρει διαζύγιο), γιατί στις δήλωση πόθεν έσχες των επόμενων ετών του Κυριάκου Μητσοτάκη, η περιουσία της Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν συμπεριλαμβάνεται.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία πάντως, αποδέχεται πλήρως την αγορά του σπιτιού, τονίζοντας πως έχει δηλωθεί στις γαλλικές Αρχές, χωρίς ωστόσο να δίνονται λεπτομέρειες για την παράληψη της δήλωσης πόθεν έσχες.

Παράλληλα, προαναγγέλεται προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας, ενώ στο κάδρο των ευθυνών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – και όχι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίον αφορά το δημοσίευμα – βάζει και το Μέγαρο Μαξίμου.
 
tribune.gr