Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΕΣΑΚ ΔΕΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Το Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας καταγγέλλει στους συναδέλφους  ότι στις εκλογές του Σαββάτου (26-2-2011) που έκανε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για αντιπροσώπους για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καταπατήθηκε κάθε έννοια δημοκρατικής δεοντολογίας.
Καταρχήν με ευθύνη του Δ.Σ. οι περισσότεροι συνάδελφοι έμειναν ανενημέρωτοι, μια που η εγκύκλιος για τον τόπο διεξαγωγής τους έφτασε με e-mail την Παρασκευή, δηλαδή μόλις μια μέρα πριν τις εκλογές.
Αφαίρεσαν από το ψηφοδέλτιο το λογότυπο του Π.Α.ΜΕ, αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου όπως κατατέθηκε στις 23-2-2011.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν υπήρχε δικαστικός αντιπρόσωπος, δεν υπήρχε εφορευτική επιτροπή αλλά αντ’ αυτής ένας υποψήφιος από τη ΔΑΚΕ και ένας από την ΠΑΣΚ οι οποίοι εκτελούσαν χρέη αυτής, παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό, αλλά και τις θεσμοθετημένες, κατακτημένες με αγώνες, τυπικές διαδικασίες. Δεν υπήρχε κάλπη -παρά ένα κουτί- και βέβαια δεν τηρήθηκε η μυστικότητα της ψήφου, αφού δεν υπήρχε παραβάν.
Στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να σταματήσει η διαδικασία, η απάντηση ήταν  χλευασμός και κοροϊδία. Συνέχισαν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι ίδιοι οι υποψήφιοι άνοιξαν τα ψηφοδέλτια και  μέτρησαν τα κουκιά τους.

Δεν κρατήθηκε κανένα ίχνος συνδικαλιστικής αξιοπρέπειας.
Ούτε ένσταση κατά της εγκυρότητας της εκλογικής διαδικασίας δεν μπορούσαμε να καταθέσουμε,  αφού δεν υπήρχε  εφορευτική επιτροπή.
Ψήφισαν μόνο 112 συνάδελφοι, ούτε το 10% του εκλογικού σώματος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την ώρα που η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τις επιλογές της καταργούν δικαιώματα, πετσοκόβουν μισθούς, λανσάρουν το «νέο σχολείο» της αγοράς και της αμορφωσιάς, περικόπτουν κονδύλια, καταργούν και συγχωνεύουν σχολεία, μειώνουν οργανικές θέσεις, γκρεμίζουν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα,   ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός έρχεται να «βάλει πλάτη» στο να απαξιωθεί ακόμη περισσότερο κάθε διαδικασία βάσης, φτάνοντας στην έσχατη κατρακύλα, χωρίς και τη στοιχειώδη εγγύηση για τη νομιμότητα των εκλογών.
Σας καλούμε να αποδοκιμάσετε και να καταδικάσετε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές που έφεραν το συνδικαλιστικό μας κίνημα στην υπάρχουσα κατάσταση και που ρίχνουν νερό στο μύλο όλων εκείνων που θέλουν να απομαζικοποιήσουν και να αποκλιμακώσουν τη φωνή και τη δύναμη που αντιστέκεται στη βάρβαρη αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.
Εγκαταλείψτε τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των συνεταίρων τους.
Αλλάξτε τους συσχετισμούς.
Δυναμώστε τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Ενισχύστε το Π.Α.ΜΕ
Φλεβάρης 2011.