Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ : ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» άρχισε η «Καλλικράτειος λογική» να εφαρμόζεται και στη Παιδεία. Μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή η πολιτική κατάργησης και συγχώνευση σχολείων, με το πρόσχημα των «αντοχών της οικονομίας».
Οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις «δένουν» μια χαρά με τη μείωση κατά 21,9% των κρατικών δαπανών για την παιδεία. «Δένουν» άριστα με την προώθηση της επιχειρηματικής τους λειτουργίας. Αποτελούν στοιχείο του Καλλικράτη και θα υποβαθμίσουν την παρεχόμενη μόρφωση, θα καταργήσουν οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών και θα ελαχιστοποιήσουν παραπέρα τις εργασιακές τους σχέσεις.
Η  κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του «νέου σχολείου». Και ενώ έχει σαρώσει τα λαϊκά εισοδήματα, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, παράλληλα ενισχύει  την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου με πάνω από 50 δισεκατομμύρια  ευρώ  το 2010, τη στιγμή που  με μόνο 15 δις το χρόνο θα μπορούσε να ικανοποιηθεί το αίτημα  15% από τον κρατικό  προϋπολογισμό για την Παιδεία και για την αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών.
Στα πλαίσια αυτά προχωρεί και η διαδικασία «διαβούλευσης» για τις συγχωνεύσεις σχολείων, οι οποίες θα αποφασίζονται από την Περιφερειακή Διεύθυνση όπως προβλέπει η νέα διοικητική  δομή της εκπαίδευσης. Η κατεύθυνση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να συγχωνευθεί το 30% των σχολείων στην Αττική και το 25% στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Επί της ουσίας επιδιώκουν να στοιβάξουν τα παιδιά, σε πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, καταρτίσιμους εργαζόμενους, σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς. Η απόφαση αυτή, από κοινού με την κατεύθυνση για 25αρια- 30αρια τμήματα, το δραματικό περιορισμό των διορισμών, τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών του Λαού μας.
Αν η κυβέρνηση θα ήθελε να κάνει οικονομία, δεν θα χαρίζανε τον τομέα ανέγερσης σχολείων στις επιχειρήσεις με την μέθοδο των ΣΔΙΤ που για ένα 12αθέσιο σχολείο το κόστος εκτινάσσεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ ενώ με τον ΟΣΚ χρειάζονται 1,6 εκατομμύρια ευρώ.
Κι ενώ η κυβέρνηση δίνει χρήματα για να υλοποιηθούν  οι αντιδραστικές αλλαγές μέσω των ΕΣΠΑ,  την ίδια στιγμή μειώνουν  κατά 21,9%  τις δαπάνες για την  Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι τα σχολεία μένουν χωρίς κιμωλίες, καθαριότητα, θέρμανση με απλήρωτους και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.

Στα πλαίσια αυτά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Να σταματήσει η  διαδικασία των συγχωνεύσεων – καταργήσεων των σχολικών μονάδων.
Σε καμία τάξη να μην υπάρχουν πάνω από 20 μαθητές.
Αύξηση δαπανών για την Παιδεία
Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
Εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά
Να προχωρήσει  σύγχρονο πρόγραμμα σχολικής στέγης για τις μεγάλες ανάγκες του δήμου μας.
Έκτακτο κονδύλι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για όλες τις σχολικές  επιτροπές, για όλες  τις ανάγκες των σχολείων.
Κατάργηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτροπών.
Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο στα σχολεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου –Ολύμπου καλεί τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές, σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της Κυβέρνησης και των ντόπιων υποταχτικών της, να απαιτήσουν όλα αυτά που τους ανήκουν.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.