Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αγωνία για τις συντάξεις του ΤΑΠ ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ - Οι συνταξιούχοι δεν βρήκαν χρήματα στους λογαριασμούς τους



Μεγάλη αγωνία επικρατεί για την καταβολή των συντάξεων, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις, υπάρχουν καταγγελίες από συνταξιούχους ότι η πληρωμή των συντάξεων του ΤΑΠ-ΟΤΕ μηνός Ιουλίου και της ΔΕΗ δεν πραγματοποιήθηκε.

Ταυτόχρονα αύριο πρέπει να... 

πληρωθούν και άλλες συντάξεις και υπάρχει αγωνία για την εξεύρεση των απαιτούμενων κεφαλαίων για την πληρωμή των συντάξεων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, διαβεβαίωσε από τη Βουλή ότι οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ και της ΔΕΗ θα καταβληθούν τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι τα προβλήματα υπήρξαν σε σχέση με το διατραπεζικό σύστημα «ΔΙΑΣ» και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα καταβολής χρημάτων από το ΙΚΑ.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις του ΤΑΠ - ΟΤΕ, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι το πρόβλημα με το διατραπεζικό σύστημα έχει ήδη λυθεί, ενώ, όπως είπε, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα του διατραπεζικού συστήματος και για την περίπτωση των συνταξιούχων της ΔΕΗ.