Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πορεία των Κούρδων της Αθήνας στην τουρκική πρεσβεία κατά του ΕρντογάνΦωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Πορεία στην τουρκική πρεσβεία, με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, υπό τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν. Οι διαδηλωτές στρέφονται κατά του Ερντογάν λόγω των αιματηρών επιθέσεων της κυβέρνησης του στο Κουρδιστάν.

Εν τω... 

 
 
 
μεταξύ το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) πήρε θέση για την απόπειρα πραξικοπήματος, και με δηλώσεις στελεχών του τονίζεται ότι οι ίδιοι δεν υποστηρίζουν ούτε το πραξικόπημα, ούτε τη σημερινή κυβέρνηση. «Το ίδιο το πραξικόπημα δείχνει ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον δημοκρατική χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν για τη σημερινή πορεία:

«Σήμερα στο Κουρδιστάν συνεχίζεται ένας πόλεμος διαφορετικός. Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει τις πόλεις των Κούρδων. Στις μάχες με το τουρκικό κράτος ο κουρδικός λαός συνεχίζει μια μεγάλη αντίσταση. Αυτή η αντίσταση είναι όχι μόνο ενάντια στον φασισμό του Ερντογάν, αλλά και στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Για τη Μέση Ανατολή, η ελευθερία του αρχηγού μας Αμπντουλλάχ Οτζαλάν είναι πιο σημαντική από ποτέ. Για την ελευθερία και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή ο Οτζαλάν μπορεί να παίξει έναν μεγάλο ρόλο.
Εμείς ενάντια στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και για την ελευθερία του Οτζαλάν σας απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα.

Τόπος: Πλ. Συντάγματος
16 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή
Ώρα: 18:00

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν».

Δείτε εικόνες από την προσυγκέντρωσή τους στη λεωφόρο Μεσογείων: