Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Το κρύο κι η επιδερμίδα μας


Γράφει η σύμβουλος ομορφιάς
Αθανασία Κυρίτση

Το κρύο του χειμώνα τίποτα ανέγγιχτο στο… διάβα του, γεγονός που απαιτεί αυξημένη εγρήγορση άρα και περιποίηση για την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος όσο ανθεκτική κι αν είναι.

Το κρύο κι οι κακές καιρικές συνθήκες ταλαιπωρούν την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να την ξηραίνουν. Γιατί όμως το κρύο ταλαιπωρεί την επιδερμίδα μας;

Με... 



το κρύο το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό εύθραυστο και λεπτό. Εξαιτίας της ξηρότητας το δέρμα μας ‘τραβάει’ σε κάποια σημεία όπως γύρω από τη μύτη και το στόμα με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζει. Οι έντονες εναλλαγές της θερμοκρασίας, όπως για παράδειγμα η μεταφορά από το εξωτερικό κρύο στον εσωτερικό κλιματιζόμενο χώρο, προκαλούν τη διαστολή των αγγείων και την ερυθρότητα συνήθως στα μάγουλα και τη μύτη.

Πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε όμως τις δυσμενείς επιπτώσεις του κρύου στο δέρμα μας;
  1. Επιλέγουμε σωστό καθαριστικό
  2. Ενυδατική κρέμα

    Εφαρμόζουμε κρέμα πλούσια σε ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες όπως γλυκερίνη, πανθενόλη, βιταμίνη Ε, καλουρονικό οξύ. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ενυδατικό ορό πριν από τη χρήση κρέμας.
  3. Αντηλιακή προστασία
  4. Προστασία στα χείλη
  5. Προστασία στο σώμα και τα χέρια
  6. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΝΤΟΥΣ
  7. ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΕΨΗΣ   

    Εάν η υφή του δέρματός σας συνεχίζει να σας προβληματίζει συζητήστε το με την αισθητικό σας. Μπορείτε να επαναφέρετε και να ενισχύσετε το δέρμα σας με θεραπείες που συνδυάζουν την ενυδάτωση και τη θρέψη.

    Επίσης ο χειμώνας αποτελεί ιδανική περίοδο για την επιλογή θεραπειών αντιγήρανσης και ανάπλασης με βαθιά peeling πάντα με την συμβουλή τα αισθητικού σας.

    Ζούμε ένα ωραίο χειμώνα που μας ξεκίνησε από πολύ νωρίς φέτος και πρέπει να βλέπουμε τον τρόπο που θα προστατέψουμε το δέρμα μας. 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!