Ποιος είπε ότι οι νηστίσιμες μακαρονάδες πρέπει να στερούνται την κρέμα; Αυτή η πολύ γευστική μακαρονάδα με πλούσια, νηστίσιμη κρέμα θα γίνει αγαπημένο σας πιάτο όλη τη Σαρακοστή και όχι μόνο
Υλικά
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι (500γρ.)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, κομμένα σε ροδέλες
2 καρότα μέτρια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ταχίνι
½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρντισμένο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια al dente.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Ρίχνετε τα καρότα, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σε ένα μπολ βάζετε 2 φλιτζάνια νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια. Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Ρίχνετε και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Παίρνετε τα μακαρόνια απευθείας από την κατσαρόλα με μια λαβίδα, χωρίς να τα σουρώσετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά και προσθέτετε την σάλτσα ταχίνι.
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των μακαρονιών αν χρειαστεί για να δέσει όλα τα υλικά και αφήνετε σε φωτιά για 2 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζετε με τον άνηθο, το μαϊντανό και το καβουρντισμένο σουσάμι και σερβίρετε.
olivemagazine
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, κομμένα σε ροδέλες
2 καρότα μέτρια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ταχίνι
½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρντισμένο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια al dente.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Ρίχνετε τα καρότα, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σε ένα μπολ βάζετε 2 φλιτζάνια νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια. Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Ρίχνετε και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Παίρνετε τα μακαρόνια απευθείας από την κατσαρόλα με μια λαβίδα, χωρίς να τα σουρώσετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά και προσθέτετε την σάλτσα ταχίνι.
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των μακαρονιών αν χρειαστεί για να δέσει όλα τα υλικά και αφήνετε σε φωτιά για 2 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζετε με τον άνηθο, το μαϊντανό και το καβουρντισμένο σουσάμι και σερβίρετε.
olivemagazine