Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Στο στόχαστρο τρομοκρατών η Ελληνοορθοδοξία – 525 τρομοκρατικές επιθέσεις από το 2017


Χθες το πρωί λίγο μετά τις 7 εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι στην οδό Σκουφά. Αποτέλεσμα της έκρηξης, για την οποία δεν είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ήταν να τραυματιστούν ελαφρά ένας αστυνομικός και ένας νεωκόρος. 
Η χθεσινή επίθεση όμως δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Σε Ορθόδοξους Χριστιανικούς Ναούς έχουν σημειωθεί από... 
 



το 2017 525 περιστατικά τρομοκρατικών επιθέσεων σε σύνολο 556 συνολικά που έχουν σημειωθεί γενικά σε λατρευτικούς χώρους, δηλαδή το 94%. Να σημειωθεί ότι καταγράφεται αύξηση 155% από το 2016 που τα περιστατικά έφτασαν τα 218.
Τα άλλα περιστατικά αφορούν σε επιθέσεις στην Καθολική Εκκλησία, στην Αρμενική Ευαγγελική Εκκλησία, σε χώρους Μαρτύρων του Ιεχωβά, σε Παλαιοημερολογίτες, σε χώρους Ιουδαϊσμού και 8 από αυτά αφορούν σε μουσουλμανικούς χώρους. Η μεγάλη διαφορά και η αύξηση των επιθέσεων σε χώρους της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας και ιδιαίτερα τους υπεύθυνους για την ασφάλεια στην χώρα μας. Με την Συμφωνία των Πρεσπών, με τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και με τις προσπάθειες εξοβελισμού του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα σχολικά βιβλία η Ορθόδοξη Εκκλησία πολλές φορές, ίσως άθελά τους, στοχοποιείται από τους διαφωνούντες με τις θέσεις της. Είναι φανερό από τα στοιχεία ότι δεν πρόκειται μόνον για πράξεις θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας αλλά για συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού....
 
elkosmos.gr