Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

«Βάλτωσε» στη Συρία, «κατρακύλησε» η Λίρα, «ξέσπασε» στην Ελλάδα!...


 
Γράφει ο Καθηγητής ΓιώργοςΠιπερόπουλος

Μέχρι στιγμής, εξαιρώντας τις γνωστές πρόστυχεςεκφράσεις για έλλειψη ‘ανθρωπιάς’ και‘ξενοφοβία’ από τους Έλληνες και την κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνησης,η πλειοψηφία των Ελλήνων επιδεικνύει εντυπωσιακή ομοψυχία απέναντι στους Τούρκους!

Το‘ξέσπασμα’ του κ Ερντογάν ενάντια στην Πατρίδα μας ΔΕΝ του…βγαίνει!... 




« Όλα έχουν τον λόγο τους» λέει σοφά το λαϊκό μας ρητό και στην επίθεση που εξαπέλυσε στα σύνορά μας στον Έβρο με δεκάδες χιλιάδες (όχι Συριακές οικογένειες με μικρά παιδιά) αλλά με νέους 20χρονους και 30χρονους άνδρες από Αφγανιστάν, Ιράν, Πακιστάν και άλλα kaiΜουσουλμανικά Έθνη που θέλουν να ‘πάνε στην Ευρώπη’ έχει τον λόγο του…

Οι επιχειρήσεις στη Συρία ΔΕΝ του βγαίνουν του Τούρκου Προέδρου και μέσα στον τελευταίο μήνα το Τουρκικό νόμισμα έχει σοβαρές απώλειες. Οι Στρατιωτικές Επιχειρήσεις ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ πολύ ακριβά και η μείωση της αξίας της Τουρκικής λίρας επιδείνωσε την κατάσταση.

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο» λέει σοφά το λαϊκό μας ρητό και ο κ Ερντογάν εξαπέλυσε ορδές ΔΗΘΕΝ προσφύγων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ζητώντας ΛΕΦΤΑ από την Ευρώπη εκβιάζοντας και απειλώντας μέσω της πίεσης που ασκεί στην Ελλάδα.

Τον έδειξαν τα Διεθνή ΜΜΕ να εκστομίζει, ανενδοίαστα, το ψέμα ότι ήδη χιλιάδες ‘πρόσφυγες’, δηλαδή λαθρομετανάστες, ΠΕΡΑΣΑΝ τα σύνορα της Τουρκίας!… Έχει ζόρια μεγάλα ο κ Ερντογάν καθώς ΔΕΝ του βγαίνει η Συρία και μένει από ρευστό η Οικονομία.

Σας δίνω παρακάτω την αξία της Τουρκικής λίρας στις 2 και στις 28 Φεβρουαρίου την ημέρα δηλαδή που έχασαν τη ζωή τους Τούρκοι στρατιώτες..

Στις 2 Φεβρουαρίου, 1 Αμερικανικό δολάριο αγόραζε 5,97 Τουρκικές λίρες ενώ στις 28 Φεβρουαρίου, 1 δολάριο αγόραζε 6,24 Τουρκικές. Στις 2 Φεβρουαρίου 1 Ευρώ αγόραζε 6,63 Τουρκικές λίρες ενώ στις 28 Φεβρουαρίου 1 Ευρώ αγόραζε 6,88 λίρες.Στις 2 Φεβρουαρίου 1 Βρετανική στερλίνα αγόραζε 7,88 Τουρκικές λίρες ενώ στις 28 Φεβρουαρίου 1 στερλίνα αγόραζε 8 Τουρκικές λίρες.

Στις 28 Φεβρουαρίου, πριν μερικές ημέρες η Τουρκία ανακοίνωσε (όπως δηλώθηκε ΕΠΙΣΗΜΩΣ καθώςως γνωστόν κάποια πράγματα όταν είσαι σε εμπόλεμη κατάσταση ΔΕΝ δηλώνονται με ακρίβεια) ότι μετά από βομβαρδισμό των Ενόπλων Δυνάμεων του Σύρου Προέδρου Άσαντ που υποστηρίζονται από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία σκοτώθηκαν 33 άνδρες του Τουρκικού Στρατού που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της Ιντλιμπ.Κάπου έπρεπε να δείξει ότι είναι ΗΓΕΤΗΣ ο κ Ερντογάν αλλά, προφανώς. διάλεξε λάθος στιγμή και λάθος σημείο!.

Δακρύζω διαπιστώνοντας ότι Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Λαός γνωρίζουν να Φυλάνε πιστά τις αιώνιες Ελληνικές ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!...