Τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το φρέσκο γάλα, η κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι, αν αφεθούν για πολλή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου θα αρχίσουν να χαλάνε.
Το...
βούτυρο ωστόσο, μπορεί να φτιάχνεται από κρέμα γάλακτος αλλά η υψηλή του περιεκτικότητα σε λιπαρά και η χαμηλή του περιεκτικότητα σε νερό το καθιστούν λιγότερο ευπαθές στο να χαλάσει, όταν βρεθεί εκτός ψυγείου αποβραδίς ή ακόμη και για λίγες μέρες. Με άλλα λόγια, το βούτυρο θα μπορούσε να μείνει και εκτός ψυγείου για λίγες μέρες. Βέβαια, ιδανικά θα πρέπει να μην είναι μεγάλη ποσότητα, αλλά όση μπορούμε να καταναλώσουμε σε διάστημα λίγων ημερών και το βούτυρο θα πρέπει να φυλάσσεται στον πάγκο σωστά καλυμμένο, ώστε να μην εκτίθεται σε αέρα και φως, αλλά και μακριά από υψηλές θερμοκρασίες (όπως κοντά στην κουζίνα), όπου μπορεί να λιώσει. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και σκεύη φύλαξης για βούτυρο, γνωστά και ως βουτυριέρες, όπου μπορούμε να το τοποθετήσουμε.