Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και σπανάκι - Γευστική πρόταση με πλούσια γεύση και αρώματα



Υλικά 
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φέτα ελβετικό τυρί
  • 1 φέτα τυρί προβολόνε
  • 1 λεπτή φέτα ζαμπόν 
 
 
  • 5 φύλλα baby σπανάκι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένο ψωμί
  • Λάδι, για τηγάνισμα
  • Αλάτι και πιπέρι   
Εκτέλεση   

  1. Κόψτε το στήθος κοτόπουλο στο πλάι, ώστε να δημιουργήσετε μία «τσέπη» και αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές.
  2. Τοποθετήστε το ζαμπόν σε μία επιφάνεια και από πάνω τα τυριά και το σπανάκι.
  3. Τυλίξτε σφιχτά σε ρολό και τοποθετήστε το στην «τσέπη» του κοτόπουλου που δημιουργήσατε προηγουμένως.
  4. Τοποθετήστε το αλεύρι, τα αβγά και το ψωμί σε τρία διαφορετικά μπολ.
  5. Προσέχοντας να μην ανοίξει το κοτόπουλο βυθίστε το πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και στο θρυμματισμένο ψωμί και ακόμη μία φορά στο αβγό και έπειτα στο ψωμί.
  6. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  7. Τηγανίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  8. Τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι η εσωτερική του θερμοκρασία να αγγίξει τους 75 βαθμούς.