Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Τρεις χρήσεις του ρυζιού που ίσως δεν γνωρίζεις



    
 
    Το ρύζι αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες τροφές, αφού καταναλώνεται ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, εκτός...  

 
 
 
από το να το μαγειρέψετε και να το φάτε, μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα. Εμείς σας αναφέρουμε, ενδεικτικά, τρεις εναλλακτικές χρήσεις του…

Απομακρύνει την υγρασία: Λίγη υγρασία στην οθόνη του κινητού ή στον υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει μεγάλο άγχος. Ωστόσο, το ρύζι θα σώσει την κατάσταση. Αυτό που πρέπει να κάνετε για να απομακρύνετε την υγρασία είναι να αφήσετε τη συσκευή σας μέσα σε ένα μπολ με ωμό ρύζι για μία νύχτα. Το ρύζι δρα ως απορροφητικό στοιχείο της υγρασίας, προκαλώντας έτσι ξηρότητα σε ό,τι βρίσκεται γύρω του.

Καθαρίζει βάζα και μπουκάλια: Πολλά βάζα και μπουκάλια έχουν περίτεχνες γωνίες που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Για να τα κάνετε να γυαλίζουν βάλτε δύο κουταλιές της σούπας ρύζι και λίγο ζεστό νερό μέσα σε αυτά και αφήστε το μίγμα να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια καλύψτε το άνοιγμα, ανακινήστε καλά, αδειάστε και ξεπλύνετε με νερό. Το ρύζι δρα με τέτοιον τρόπο, ώστε να απομακρύνει τους τυχόν λεκέδες.Αποτελεί βασικό συστατικό για βάση μαχαιριών: Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να αποκτήσετε μια βάση μαχαιριών. Μπορείτε, πολύ εύκολα και σχεδόν ανέξοδα, να δημιουργήσετε τη δική σας χρησιμοποιώντας ρύζι κι ένα βάζο ή ένα μεταλλικό κουβαδάκι. Γεμίστε, λοιπόν, το βάζο με ρύζι και βυθίστε τα μαχαίρια σε αυτό με τη μύτη προς τα κάτω. Εάν έχετε διάφορα μεγέθη, προτιμήστε ένα μεγαλύτερο βάζο/κουβαδάκι, έτσι ώστε να χωράει και το μεγαλύτερο.