Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Η πρώτη και λάθος κίνηση που κάνεις όταν το αυτοκίνητο βράζει από τη ζέστη



    Ένα από τα χειρότερα πράγματα που σου συμβαίνει όταν έχει ζέστη είναι να πρέπει να οδηγήσεις σε ένα αυτοκίνητο που βράζει. Και...  

ενώ έχουν ακουστεί πολλά για το πώς πρέπει να δροσίζεις το αυτοκίνητο, τελικά μήπως δεν έχεις καταλήξει στο ποια είναι η καλύτερη λύση; Και μήπως και εσύ κάνεις πρώτα την λάθος κίνηση που κάνουν όλοι; Σύμφωνα με τον ιστότοπο Thrillist ο οποίος διερεύνησε διάφορες μεθόδους για να βρει τον γρηγορότερο τρόπο ψύξης ενός αυτοκινήτου μάλλον την κάνεις. Και αυτή είναι να ανοίγεις τα παράθυρα και το air condition μαζί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ιστότοπο με το να κρατάς τα παράθυρα κλειστά, βελτιώνεις την κατάσταση όσον αφορά τη θερμοκρασία. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή δεν μπαίνει κανένας καινούριος ζεστός αέρας στο αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι το αυτοκίνητο κρυώνει πιο γρήγορα ενώ όταν το ενισχύσεις και με το air condition, η ζέστη απομακρύνεται πριν καν το καταλάβεις! με το air condition.

Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίγεις τη μηχανή και το air condition πέντε λεπτά πριν ξεκινήσεις και μετά να μπαίνεις μέσα και να φεύγεις. Αν τώρα δεν χρησιμοποιείς κλιματισμό δοκίμασε να ανοιγοκλείσεις τις πόρτες του οδηγού και συνοδηγού για να κάνεις ρεύμα και να δροσιστεί το αυτοκίνητο.