Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Telegraph: Πέντε ήσυχα ελληνικά νησιά για να επισκεφτεί κανείς τώρα - Για φθινοπωρινές διακοπές στην Ελλάδα
   
     Δεν είναι λίγες οι φορές που η βρετανική εφημερίδα Telegraph συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα σε ταξιδιωτικά αφιερώματα που κάνει κατά καιρούς.

Αυτήν... 

την φορά, σε πρόσφατο δημοσίευμά της αναδεικνύει την χώρα μας ως τον ιδανικό προορισμό για φθινοπωρινές διακοπές, προτείνοντας στους αναγνώστες της πέντε ψαγμένα και ήσυχα ελληνικά νησιά για να επισκεφτεί κανείς τώρα, μακριά από τους πολυσύχναστους προορισμούς, την πολυκοσμία και το συνωστισμό.

Πρώτα στις επιλογές της βρετανικής εφημερίδας τα σοφιστικέ Κύθηρα, με τις υπέροχες παραλίες, τα πολλά και γραφικά χωριά, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα εντυπωσιακά κάστρα, καθώς και το άγριο φυσικό τοπίο. Ένας προορισμός που έχει λατρευτεί από πολλούς, γι αυτό και σημειώνουν επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, με μοναδικό «χαρακτήρα» που έχει κάτι για όλους.

Επόμενη στη λίστα συναντάται η Σκύρος, το νησί των αντιθέσεων όπως αποκαλείται από πολλούς, καθώς στο βόρειο κομμάτι της κανείς αντικρίζει εικόνες με καταπράσινες και εύφορες εκτάσεις, ενώ στο νότιο το τοπίο γίνεται πιο άγριο και βραχώδες.Η Ιθάκη με την πλούσια ιστορία, τις ονειρικές ακρογιαλιές και τις εικόνες που μοιάζουν λες βγαλμένες από πίνακα ζωγραφικής, επάξια κέρδισε μια θέση μεταξύ των ελληνικών νησιών που συμπεριλαμβάνονται στο αφιέρωμα της Telegraph.

Η Κάρπαθος, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα της βρετανικής εφημερίδας, καθώς παρόλα τα κάλλη και τα υπέροχα τοπία και παραλίες που συναντά κανείς εδώ, συνδυάζοντας ιδανικά βουνό με θάλασσα, έχει καταφέρει να μείνει ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό.

Τέλος, ανάμεσά τους και η χαμηλών τόνος Αλόννησος με το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας (το μεγαλύτερο της Ευρώπης). Ένας προορισμός ιδανικός για εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από την πεπατημένη και να απολαύσουν τις διακοπές τους ερχόμενοι σε επαφή με την φύση.