Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Το νόημα του ΟΧΙ το 1940


 
Γράφει ο Κων/νος Προδρόμου ανεξάρτητος πολιτευτής

Συνέλληνες, Πατριώτες
Τότε το δίλημμα του λαού μας ήταν ταπείνωση η θυσία.
Οι Έλληνες συνειδητοποιημένα με αυθορμητισμό αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν, υπήρξαν αθλητές μιας ακόμη θριαμβευτικής εμφάνισης της χώρας μας στο στίβο της παγκόσμιας ιστορίας.
Η Ελευθερία ήταν...  

 
 
και παραμένει και σήμερα στη συνείδησή μας η δεσπόζουσα αξία της ζωής μας, γι'αυτό και ο εθνικός μας ύμνος αναφέρεται αποκλειστικά σ'αυτήν.
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές μαχητές του έπους του 1940.
Σήμερα και πάντοτε δεν ξεχνάμε και δεν πρέπει τις όμορφες και ευγενικές πράξεις των προγόνων μας' μας δεσμεύουν, μας καθοδηγούν στο δρόμο της αντίστασης στη σημερινή λαίλαπα της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, που θέλουν να μας επιβάλουν οι άρχοντές της, περιορίζοντας την κάθε μορφής Ελευθερία μας με κάθε τρόπο και μέσο.
Λέμε με στεντόρεια φωνή συνειδητοποιημένα ΟΧΙ στην καταδυνάστευση και την καταπίεση των μεγάλων ανδρών του κόσμου, και μαζί με τους απανταχού ανθρώπους μας αντιστεκόμαστε στην επιβαλλόμενη υποδούλωσή μας σε αντίθεση με τους ηγεμόνες των κρατών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που δέθηκαν θεληματικά η μη στο άρμα της παγκοσμιοποίησης. Βρισκόμαστε σε ένα σύγχρονο ακήρυχτο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο σε πολλά επίπεδα με νέα μεθοδολογία και μέσα.
Παράδειγμα μας έφεραν τον Κορωνοϊό για να περιορίσουν την Ελευθερία μας και να μας υποβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας.