Υλικά
- 350 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση σοκολατένια)
- 2 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
Εκτέλεση
- Ξεχωρίστε τα μπισκότα από τη γέμιση (αν επιλέξετε γεμιστά) και θρυμματίστε τα μέχρι να μοιάζουν με σκόνη.
- Σε ένα μπολ αναμείξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη μαγειρική σόδα.
- Προσθέστε το γάλα και τη γέμιση από τα μπισκότα (αν χρησιμοποιήσετε γεμιστά) και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Λαδώστε ελαφρώς ένα μικρό μαγειρικό σκεύος (τηγάνι ή κατσαρολάκι) και τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας.
- Ρίξτε το μείγμα στο σκεύος και τοποθετήστε το πάνω σε ένα άλλο τηγάνι ή ταψάκι πάνω στο μάτι.
- «Ψήστε» σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Με μία οδοντογλυφίδα τσεκάρετε ότι το κέικ έχει ψηθεί.
- Αναποδογυρίστε το σκεύος σε μία πιατέλα ή ξύλο κοπής, ώστε να αφαιρέσετε το κέικ από το εσωτερικό του.
- Αν ρίξετε κάποια επικάλυψη αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πρώτα.