Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Μάσκα, Κούλη και εμβολιούλι


 
Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Το περιστατικό που θα σας περιγράψω είναι πέρα για πέρα αληθινό και πιθανότατα να έχετε δει και εσείς, ανάλογα περιστατικά. Βρίσκομαι πάνω στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης με κατεύθυνση προς Αθήνα μέσω της Εθνικής Οδού. Είμαι...  

 
 
το πρώτο αυτοκίνητο που περιμένει στο φανάρι για να στρίψει αριστερά. Ξαφνικά, από τη δεξιά λωρίδα, μπαίνει σφήνα μπροστά μου, επειδή βαριόταν να περιμένει στην ουρά, μία φρεσκοπλυμένη Mercedes, όπου οδηγός είναι ένας κουστουμαρισμένος υπερήλικας με την αναλόγου ηλικίας, σύζυγό του – υποθέτω – μασκοφορεμένοι μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητο.

Το μασκοφορεμένο σάψαλο λοιπόν, που φοβόταν μην του μπει ο Covid μέσα από τους αεραγωγούς του αυτοκινήτου ή τον κολλήσει από τους υαλοκαθαριστήρες, αδιαφορώντας για τον νόμο, αλλά και την ασφάλεια των άλλων, έκανε αυτό που θεωρούσε μαγκιά. Να μας κλείσει, για να περάσει πρώτος. Ομολογώ, ότι η πρώτη μου παρόρμηση ήταν να βγω από το αυτοκίνητο και να του δώσω να φάει την μάσκα μαζί με ένα κανονικό Πειραιώτικο στόλισμα, από αυτά που κάνουμε στο λιμάνι στους εξυπνάκηδες.

Μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα οργής, το μυαλό μου σιγά – σιγά, έμπαινε στη διαδικασία να αποκωδικοποιήσει αυτό που μόλις είδε. Ο παππούλης, που φοβόταν μήπως ο κορωνοϊός του στερήσει την οδηγική απόλαυση της Mercedes, με περίσσια οδηγική και κοινωνική θρασύτητα, κόντεψε να μας κάνει να τρακάρουμε. Το μέγεθος του γελοίου θεάματος, εκείνου και της συζύγου του, να είναι μασκοφορεμένοι και με κλειστά παράθυρα μέσα στο αυτοκίνητο, ανταγωνίζονταν επάξια, σε μέγεθος, την κοινωνική αλητεία και το θράσος μιας ολόκληρης γενιάς που κουβαλούσε αυτός ο άνθρωπος μέσα του. Αυτής της μεταπολίτευσης!

Διερωτώμαι λοιπόν, ύστερα από αυτή την εμπειρία, για την ασφάλεια αυτών των τύπων, κύριε Μητσοτάκη, έχετε διαλύσει τη χώρα και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων; Για να αισθάνεται ασφαλές το μασκοφορεμένο σάψαλο, τα νέα παιδιά δεν μπορούν να ζήσουν και να δουλέψουν; Για ποιους ακριβώς, κύριε Μητσοτάκη, μας έχεις κλειδωμένους μέσα; Γι’ αυτούς, που το 2000, έγιναν όλοι ξαφνικά χρηματιστές – επενδυτές και νόμιζε ο κάθε μπαστουνόβλαχος ότι ήταν ο Γουόρεν Μπάφετ; Για τη γενιά των κομπραδόρων, μεταπρατών, λαθρεμπόρων και μιζαδόρων κάθε είδους, παρασιτικών κοτζαμπάσηδων και χαζοπηδήκουλων, που πετούσαν στις πεινασμένες αλλοδαπές κανένα κατοστάρικο, για να βρουν το χαμένο τους ανδρισμό;

Για τους εκατοντάδες χιλιάδες που φιλούσαν κατουρημένες κομματικές ποδιές, ώστε να διοριστούν στο δημόσιο, έχετε καταστρέψει έναν ολόκληρο λαό και μια ολόκληρη νέα γενιά, κύριε Μητσοτάκη; Για την προστασία της Μεταπολιτευτικής τσογλαναρίας, του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» και των αυθαίρετων σε δασικές ζώνες και Αιγιαλούς, έχεις ισοπεδώσει τις ζωές των πολιτών, Κυριάκο; Για τα παππούδια, που ξυπνάνε από τις 6 το πρωί, αποβλακώνονται με Γιώργο Παπαδάκη και μετά κατά τις 8, είναι στα σούπερ μάρκετ για να ξεσπάσουν επάνω στους υπαλλήλους όλο το ψυχικό μαρασμό και την αγένεια που έχουν σωρεύσει μέσα τους από την προηγούμενη μέρα;

Αυτή η γενιά των «εκσυγχρονιστών», η γενιά που θεωρεί ότι όντως την ξεβλάχεψε ο Θέμος και ο Κωστόπουλος, αυτή η γενιά των μπουζουκιών και της Αράχωβας που τώρα έχει βρει καταφύγιο στη ΝΔ, έχει ανακαλύψει ένα νέο σύνθημα, ένα νέο τρόπο κοινωνικού βασανισμού, ένα νέο είδος ταξικής μαστροπείας, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο, Μάσκα, Κούλη και Εμβολιούλι. Είναι το νέο τους «ψωμί, παιδεία, ελευθερία»

Το μάσκα, Κούλη και εμβολιούλι, αυτό το δηλητηριώδες απόσταγμα του έμφυτου ραγιαδισμού και εθνικού κομπλεξισμού των Μενουμευρωπαίων, είναι ο κορμός μια νέα κοινωνικής μηχανικής και μιας νέας πολιτικής νοοτροπίας, όπως ήταν ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη, που ζει και βασιλεύει μέχρι σήμερα. Η κοινωνική ηγεμονία των σάψαλων της Μεταπολίτευσης, είναι εδώ, ορατή, ακμαία και κυρίως, επικίνδυνη! Επικίνδυνη, για τα εθνικά συμφέροντα, επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή και επικινδυνότατη για την νέα γενιά και το μέλλον της.

Αυτό τον κοινωνικό εχθρό, πρέπει να τον συντρίψουμε! 
 
theflagreport.com