Δεν χρειάζονται ψήσιμο
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 3 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε τη βανίλια και την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Ρίξτε στην κατσαρόλα τη βρώμη, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2- 3 λεπτά.
Βήμα 4
Σε ένα ταψί που έχετε βουτυρώσει καλύψτε με μία στρώση από το μείγμα και κρατήστε το υπόλοιπο για τη συνέχεια.
Βήμα 5
Λιώστε τα δάκρυα σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 6
Ρίξτε το μείγμα της σοκολάτας πάνω από την στρώση με τη βρώμη και απλώστε ομοιόμορφα παντού.
Βήμα 7
Τρίψτε το υπόλοιπο μείγμα βρώμης πάνω από την σοκολάτα.
Βήμα 8
Καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 2- 3 ώρες.
Βήμα 9
Βγάλτε από το ψυγείο, αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και κόψτε τις μπάρες.