Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Κακά σημάδια από την Αλβανία – Νέα προβοκατόρικη εκπομπή για τους Έλληνες της Δερβιτσάνης


   
Νέα πρόκληση από αλβανική εκπομπή εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Ούτε ιερό, ούτε και όσιο έχουν κάποιοι Αλβανοί «δημοσιογράφοι» οι οποίοι συνεχίζουν να προκαλούν και να προσβάλλουν με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες κατοίκους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην...  

 
 Δρόπολη και συγκεκριμένα στο κεφαλοχώρι της Δερβιτσάνης.

Όπως έγινε και πριν έναν χρόνο από εκπομπή μεγάλου αλβανικού καναλιού της Αλβανίας, όπου μια δημοσιογράφος προκαλούσε ηλικιωμένους κατοίκους της Δερβιτσάνης επειδή μιλούσαν ελληνικά και αυτή τη φορά ένα άλλο αλβανικό κανάλι στέλνει τους δημοσιογράφους του με σκοπό να προκαλέσουν και πάλι το ρατσισμό και το μίσος.

Ξεκινώντας από την είσοδο του χωριού και με ύφος η εκπομπή “Ora Verore” (Καλοκαιρινή Ώρα) και ο Αλβανός δημοσιογράφος «απορεί» γιατί ένα χωριό στην Αλβανία έχει ελληνική πινακίδα. Επίσης προσπαθώντας και πάλι να προσβάλλει, ρωτάει κάτοικο του χωριού γιατί μιλάει ελληνικά, ενώ εκείνος του απαντά πως ελληνικά μιλάνε από πάντα και διδάσκονται και στο σχολείο τους την ελληνική γλώσσα.


Επίσης ακόμη ένας άλλο κάτοικος συμπληρώνει πως η Ελληνική είναι μητρική γλώσσα της περιοχής και πως είναι (τυπικά) αναγνωρισμένοι ως ελληνική μειονότητα.

Στη συνέχεια ο Αλβανός δημοσιογράφος επιμένει να ρωτά εάν τα ελληνικά που μιλάνε οι κάτοικοι έχουν επιβληθεί στην περιοχή με κάποιο συμβόλαιο ή παίρνοντας από την Ελλάδα κάποια σύνταξη.

Και όλα αυτά γίνονται παραβιάζοντας το δικαίωμα των ανθρώπων να μην θέλουν να εμφανιστούν στον φακό.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως η νοημοσύνη των συγκεκριμένων τύπων έχει πραγματικά «πιάσει πάτο», μιας και δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τα αυτονόητα, ή απλά τα κατανοούν και θέλουν να προκαλέσουν τις εντυπώσεις, κερδίζοντας μερικά λεπτά υψηλής τηλεθέασης. Επίσης στην Αλβανία εν έτει 2021 αρκετοί δεν θέλουν να «χωνέψουν» την ύπαρξη των γηγενών Ελλήνων στην χώρα.

Οι αρμόδιοι που έχουν θέσει ως στόχο να εντάξουν μια τέτοια χώρα στην ΕΕ, θα πρέπει να καταλάβουν πως τέτοια περιστατικά προκλήσεων κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δεν είναι μεμονωμένα. Η πρόκληση φαίνεται να είναι καλά οργανωμένη και τροφοδοτημένη εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα είναι ποιός επιτέλους θα επιληφθεί και θα λάβει σοβαρά όλα όσα συμβαίνουν.

Πηγή: Χιμάρα