Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Εγκαίνια μοναξιάς Μηταράκη και κυβέρνησης στη Σάμο

 

Αποκομμένη η κυβέρνηση από τις τοπικές κοινωνίες αντιλήφθηκε την απομόνωση της στα εγκαίνια της θηριώδους νέας πόλης μεταναστών στη Σάμο.

Η ξεγελασμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της Υπερδομής δεν ήταν παρούσα (σημειωτέον ο κ.Κάρμαντζης επικροτεί καί αναφέρει σαν παράδειγμα τον δήμαρχο Αν.Σάμου κ.Στάντζο που έδωσε την συναίνεση του αρχικά μέσω της απόφασης του Δσ για την δομή-τέρας).
Το ίδιο και η Περιφέρεια η οποία έχει εκφράσει επανειλημμένως την αντίθεσή της οπότε ήταν αυτονόητη η απουσία της. 



Ούτε βέβαια και η Εκκλησία ήταν διατεθειμένη να δώσει άφεση αμαρτιών στο τερατούργημα του Μηταράκη.
Ξεχάστηκε ακόμα και ο Εθνικός Ύμνος κατά την έπαρση της σημαίας έξω από την πύλη της υπερδομής στα εγκαίνια , θυμίζοντάς μας αυτά που “προβλέπονται” στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης.
Οτι αυτές οι πόλεις μεταναστών – Υπερδομές θα λειτουργούν ως γκρίζες ζώνες και δεν θα θεωρούνται ελληνικό ή ευρωπαϊκό έδαφος. Παράλληλα οι ΜΚΟ θα είναι αυτές που θα ασκούν τον πραγματικό έλεγχο και το ελληνικό κράτος θα συνεχίζει να παίζει ρόλο διακοσμητικό.
Τελικά, ποιοί παραβρέθηκαν στα εγκαίνια;
Η επιβλέπουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τήρηση των μεταναστευτικών μνημονίων στην ακριτική Ελλάδα κα Beate Gminder, ο Σάμιος Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνος Λογοθέτης που έστρωσε το κόκκινο χαλί για την δημιουργία πόλης μεταναστών στο ίδιο του το νησί (!) , ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας που “πήρε” το έργο των 130 εκατομ. ευρώ με σχεδόν μηδενική έκπτωση κι ο Μηταράκης!
Πραγματικά “τρεις κι ο κούκος”!
Με ορθάνοιχτες τις πληγές ακόμα η κοινωνία της Σάμου από τον καταστροφικό σεισμό βλέπει άφωνη να ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς η Υπερδομή μεταναστών των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Πως μπορεί να δικαιολογηθεί ένα τέτοιο “έργο” και μάλιστα στην ακριτική Ελλάδα; Το επικοινωνιακό βατερλό λοιπόν του κ. Μηταράκη ήταν αδύνατο να αποφευχθεί παρά τον πακτωλό χρημάτων που του παρέχει η Ε.Ε.
Και αν η δομή της Σάμου φαίνεται τερατώδης σε μέγεθος με τα 14.250 τ.μ. κτηριακών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου Μετανάστευσης, τι μπορεί να πει κάποιος για τις σχεδιαζόμενες Υπερδομές των 18.000 τ.μ. και 41.250 τ.μ. σε Χίο και Λέσβο αντίστοιχα;
Είναι ξεκάθαρος λοιπόν ο ρόλος των νησιών που καλούνται να επωμιστούν αλλά είναι και οφθαλμοφανές ότι η δέσμευσή τους είναι παντοτινή.
Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ, δυστυχώς χρόνια τώρα, έχει προβλέψει το δυσοίωνο μέλλον των νησιών, ανεξαρτήτως μάλιστα κυβερνήσεων. Τότε πολλοί την χαρακτήριζαν υπερβολική. Αλήθεια, σήμερα τι έχουν να πουν;
Όλα αυτά τα χρόνια έχει δοθεί τεράστιος αγώνας από όλους τους Χιώτες οι οποίοι βλέπουν τα γεγονότα χωρίς κομματικές ή παραταξιακές παρωπίδες.
Εκ νέου, όλοι μαζί να αγωνιστούμε για άλλη μία φορά προασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια του τόπου μας, απομονώνοντας ταυτόχρονα τους σύγχρονους εφιάλτες που θέλουν να υποθηκεύσουν το μέλλον του νησιού μας.


Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ