Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ 18ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1944 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 
  Τιμήθηκε σήμερα στον Κούκο Πιερίας η επέτειος της Μάχης της 18ης Οκτωβρίου του 1944 στο ετήσιο μνημόσυνο εθνικής μνήμης υπέρ των υπέρ πίστεως, πατρίδας και ελευθερίας πεσόντων αγωνιστών των οργανώσεων εθνικής αντίστασης ΕΕΣ - ΕΔΕΣ - ΠΑΟ και των αθώων θυμάτων του άμαχου πληθυσμού κατά...  
 

την δολοφονική επιδρομή των κομμουνιστών, οι οποίοι εφάρμοζαν την πάγια τακτική τους για την εξόντωση κάθε ένοπλης μη κομμουνιστικής αντίστασης, προκειμένου να επιβάλλουν στην πατρίδα μας κομμουνιστική σοβιετόδουλη στυγνή δικτατορία.

Στην εκδήλωση εθνικής μνήμης τελέσθηκε πρώτα μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στον Ηρώο, κατόπιν για το ιστορικό της ημέρας μίλησε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας Νικόλαος Βασιλειάδης και ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφανιών από συγγενείς και εκπροσώπους οργανώσεων και συλλόγων. 

Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Διονύσης Βουλγαρόπουλος.

Στεφάνι εκ μέρους του φυλακισμένου αρχηγού του κόμματος "Έλληνες για την Πατρίδα" Ηλία Κασιδιάρη κατατέθηκε από το στέλεχος του κόμματος στην Πιερία Γιώργο Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση έληξε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και με τον Εθνικό Ύμνο.