Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Βιασμός ανήλικης: Ο ιερέας εκβίαζε το παιδί ότι θα δημοσιοποιήσει ροζ βίντεο

  


Νέες καταγγελίες από την οικογένεια της 17χρονης σοκάρουν το πανελλήνιο, καθώς υποστηρίζουν ότι όταν το παιδί διέκοψε το κατηχητικό ο ιερέας του έστελνε αισχρά και υβριστικά μηνύματα ενώ παράλληλα το εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιήσει ροζ βίντεο που έχει στην κατοχή του, ώστε να το δουν οι γονείς της.


Παράλληλα, στην...  

 
κατάθεση 17 σελίδων που έδωσε το παιδί στο τμήμα ανηλίκων εξιστόρησε με κλάματα στα μάτια όλο το σχέδιο που είχε εξυφάνει ο 37χρονος κληρικός για να την προσεγγίσει και να κάμψει τις αντιστάσεις της, επικαλούμενος ακόμα και τον Θεό.

Οι ψυχολόγοι του Τμήματος Ανηλίκων που εξέτασαν το παιδί, διαπίστωσαν σοκαρισμένοι πως ο ιερέας το αντιμετώπιζε σαν μια μεγάλη έμπειρη γυναίκα με γνώσεις στη σεξουαλική δραστηριότητα και όχι σαν ένα ανήλικο κορίτσι που δεν είχε καμία γνώση του αντικειμένου.

Μάλιστα ο εισαγγελέας εξέδωσε σε βάρος του 37χρονου ένταλμα σύλληψης όταν πήρε στα χέρια του την ιατροδικαστική έκθεση που επιβεβαίωνε την ασέλγεια και τον βιασμό της.

«Aρνείται τις κατηγορίες», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πορνογραφικού υλικού, δεν υπάρχει το παραμικρό που να αποδεικνύει ότι υπήρξε μεταξύ του ιερέα και της ανήλικης βιασμός ή ερωτική σχέση. Δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία ούτε ένα μήνυμα ούτε το παραμικρό στοιχείο. Εάν υπήρχαν μηνύματα, το κορίτσι δεν θα είχε κρατήσει ένα μήνυμα για ένα ραντεβού ή μια φωτογραφία;», υποστήριξε ο συνήγορος του ιερέα που συνελήφθη για βιασμό ανήλικης κατ΄ εξακολούθηση και πορνογραφία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος συμπλήρωσε πως «εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο που καταγγέλλει η ανήλικη, είναι κατακριτέο και πρέπει να πληρώσει ο ιερέας. Ο ιερέας αρνείται την κατηγορία».

«Εάν του έστειλε ερωτικό μήνυμα το κορίτσι, θα έπρεπε ο ιερέας να το είχε συνετίσει και να ενημερώσει τους γονείς του. Ο ιερέας είναι πρότυπο της ελληνικής κοινωνίας. Όμως, εάν φθάσαμε στο σημείο για ίδιον όφελος να καταγγέλλει ο οποιοσδήποτε έναν ιερέα, τότε πάλι κάτι δεν πάει καλά», συμπλήρωσε.

Ο συνήγορος του ιερέα, σε βάρους του οποίου μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, φέρονται να έχουν γίνει τουλάχιστον ακόμη δύο καταγγελίες, επανέλαβε πολλάκις πως «δεν υπάρχει ούτε ένα μήνυμα, δεν υπάρχει ούτε μια μαρτυρία εκτός από της ανήλικης», ενώ σχετικά με το κορίτσι είπε πως «ο ιερέας από την πλευρά του μου έχει εκθέσει ότι το κορίτσι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν. Είμαι υπερασπιστής και οφείλω να περάσω στον κόσμο την δική του άποψη».

«Είναι ένας λαϊκός ιερέας, που είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά με την παπαδιά. Έχει ιερέα πατέρα και ιερέα αδελφό και μου είναι αδιανόητο ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για όσα λέει το κορίτσι. Εάν υπάρχει βάση σε όσα λέει η ανήλικη, υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσω και από την υπεράσπιση του», σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Τη βίαζε μέσα στην εκκλησία

Συνελήφθη ιερέας πατέρας τριών παιδιών για βιασμό ανήλικης. Ωστόσο τα όσα έρχονται στο φως προκαλούν σοκ στην τοπική κοινωνία στα Κάτω Πατήσια για τον 37χρονο ιερέα,που κατηγορείται ότι βίαζε ανήλικη κοπέλα που πήγαινε στο κατηχητικό της εκκλησίας

Μου έλεγε ότι δεν είναι μόνο ο πνευματικός μου πατέρας, ότι μπορώ να τον βλέπω και σαν πατέρα μου κανονικό. Οτι μπορώ να τον εμπιστευτώ για όλα, για τα μυστικά μου, αλλά και για τα ερωτικά. Οτι γίνεται μένει εδώ για τους δυο μας και δεν το λες πουθενά γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς και θα εκτεθείς και εσύ και η οικογένειά σου μου έλεγε

Η εκπομπή T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου έφερε στο φως τα όσα είπε το κοριτσάκι στην κατάθεσή του. Το παιδί κατέθετε επί ώρες στο τμήμα ανηλίκων και τα όσα τους είπε δίχως υπερβολή τους σόκαραν παρά το γεγονός ότι είναι έμπειροι και εκπαιδευμένοι σε τέτοιες καταστάσεις. Ενδεικτικό είναι ότι μία από τους αξιωματικούς που έπαιρνε κατάθεση από το κορίτσι, δύο φορές σταμάτησε τη διαδικασία και βγήκε έξω από το γραφείο, όπου ξέσπασε σε λυγμούς.

Το κοριτσάκι στις αρχές του 2019 ήταν περίπου 13 ετών. Ο 37χρονος ιερέας φέρεται να εκμεταλλεύτηκε από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι η οικογένεια του παιδιού είναι θεοσεβούμενη και χαμηλών τόνων προκειμένου να πλησιάσει το παιδί.

Σύμφωνα με όσα είπε μια μέρα ο ιερέας της ζήτησε να του στείλει μια γυμνή φωτογραφία της.. Η κοπέλα έστειλε τη φωτογραφία και με τον ιερέα να στέλνει μια ανάλογη φωτογραφία στο κοριτσάκι. Συγκεκριμένα της έστειλε φωτογραφία με τα γεννητικά του όργανα.

Η ανήλικη στην κατάθεση που έδωσε ανέφερε ότι μετά το κατηχητικό, ο ιερέας έδιωχνε τα υπόλοιπα παιδιά και ζητούσε από την ίδια να μένει στο τέλος. Εκεί, την κακοποιούσε σeξουαλικά, όπως και μέσα στο αυτοκίνητό του. Το παιδί φοβόταν και σημειώνει ότι όλα αυτά, γίνονταν με τη βία. Ο ιερέας μάλιστα φέρεται να μιλούσε στην ανήλικη, χρησιμοποιώντας λέξεις που δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί ούτε ενήλικος και το φόβιζε να μην πει τίποτα σε κανέναν.

Μου ήρθε κεραυνός

Από την άλλη πλευρά, η νύφη του ιερέα, σοκαρισμένη με τις αποκαλύψεις, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS ανέφερε:

«Μου ήρθε κεραυνός, δεν μπορώ να πιστέψω ένα τέτοιο πράγμα να έχει γίνει στην οικογένειά μας. Είναι χρόνια παντρεμένοι, ο γαμπρός μου με την αδελφή μου έχουν 3 παιδάκια, υγιέστατα, μου ήρθε κεραμίδα. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό πράγμα. Μου ήρθε βουνό».

Ο ιερέας, που είναι πατέρας τριών μικρών παιδιών, δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στους οικείους του και, όπως λένε, ήταν ήσυχος άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης.

«Εγώ όσα χρόνια τον ξέρω, δεν είχε δώσει δικαιώματα. Καλός πατέρας ήταν, κάλος σύζυγος ήταν, με τα παιδιά του. Δεν έχουμε παράπονο κανένα. Τώρα πως έγινε αυτό το πράγμα, τι και πώς… Εγώ ξέρω ότι είναι καλός άνθρωπος, είναι από καλή οικογένεια, δεν είναι απ’ ό,τι και ό,τι. Εγώ το άκουσα και έμεινα άφωνη», συνεχίζει η νύφη του.

Διαμετρικά αντίθετη ωστόσο, είναι η καταγγελία στο MEGA της θείας του θύματος.

«Εγώ το έμαθα πριν έναν μήνα. Το κορίτσι είναι σε κατάσταση σοκ. Δεν ανοίγεται, δεν κάνει τίποτα, μόνο κλαίει, έχει φόβο τόσο καιρό. Δεν ξέρω καλά πότε άρχισε όλο αυτό, περίπου στα 14 της χρόνια πιστεύω».

Η θεία του κοριτσιού επισημαίνει ότι ο ιερέας ήταν γνωστός στην οικογένεια, λόγω της παρακολούθησης της 17χρονης του κατηχητικού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι κινούνταν περίεργα απέναντι σε ανήλικες.

Στο πλευρό του η σύζυγός του
Ο ιεράς κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, με τη σύζυγό του να στέκεται στο πλάι του.

«Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση. Όταν είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε μόνοι μας για όλα αυτά που ακούστηκαν».