Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

6 μύθοι για το καθάρισμα που δεν λειτουργούν και 2 που πραγματικά έχουν αποτέλεσμα


Συμβουλές για το καθάρισμα υπάρχουν άπειρες στο διαδίκτυο, οπότε είναι καλό να τις ελέγχετε από πριν αν προέρχονται από αξιόπιστες πηγές και να τις επιβεβαιώνετε σε σημεία που δεν πρόκειται να χαλάσουν

Υπάρχουν...  

 
λοιπόν κάποιοι μύθοι που έχουν παγιωθεί στη συνείδηση της νοικοκυράς, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι τελικά δεν λειτουργούν και κάποιοι μάλιστα είναι επιβλαβείς για τα αντικείμενά σας.

Δείτε τους κοινούς μύθους για το καθάρισμα που πρέπει να καταρριφθούν και δύο που πραγματικά έχουν αποτέλεσμα:

1. Λάθος: Η κατάψυξη του τζιν σκοτώνει τα βακτήρια

Αν βάλετε το αγαπημένο σας τζιν στην κατάψυξη δεν θα σκοτώσει τα βακτήρια. Δυστυχώς, η θερμοκρασία στην κατάψυξη δεν είναι αρκετά χαμηλή για να σκοτώσει τα βακτήρια.

Η βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και η λιπαρότητα συσσωρεύονται στο τζιν σας όταν το φοράτε. Ο μόνος τρόπος για να το καθαρίσετε είναι να το πλύνετε.

2. Λάθος: Το καθάρισμα των πιάτων στο χέρι είναι πιο αποδοτικό

Αν και μπορεί να φαίνεται πιο φιλικό προς το περιβάλλον να μην χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων σας, στην πραγματικότητα χρησιμοποιείτε περισσότερο νερό όταν πλένετε τα πιάτα στο χέρι. Το μέσο πλυντήριο πιάτων πλήρους μεγέθους χρησιμοποιεί μόνο περίπου 18 λίτρα νερού ανά κύκλο.

3. Λάθος: Περισσότερο απορρυπαντικό = πιο καθαρά ρούχα

Το πολύ απορρυπαντικό αυξάνει την ποσότητα του αφρού, δημιουργώντας τόσο πολύ αφρό που δεν ξεπλένεται. Αυτό σημαίνει περισσότερα βακτήρια. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ξεκινήσετε με τη μισή ποσότητα που χρησιμοποιείτε συνήθως και να την αυξήσετε εάν αισθάνεστε ότι τα ρούχα σας δεν είναι αρκετά καθαρά.

4. Λάθος: Χρειάζεστε κρέμα για τα ασημικά

Δεν χρειάζεται να γυαλίζετε τα ασημικά σας με Silver polish και ένα- ένα κομμάτι. Κάντε τα όλα μαζί! Στρώστε σε ένα βαθύ γυάλινο δοχείο, ένα στρώμα αλουμινόχαρτου. Τοποθετήστε τα ασημικά στο αλουμινόχαρτο και καλύψτε με μαγειρική σόδα. Ρίξτε βραστό νερό από πάνω και δείτε την μαυρίλα να εξαφανίζεται.

5. Λάθος: Το ξύδι μπορεί να καθαρίσει τα πάντα

Το ξύδι είναι ένα οξύ, που σημαίνει ότι δεν προορίζεται για κάθε επιφάνεια του σπιτιού σας. Αν και είναι εύχρηστο ως καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων, δεν είναι ιδανικό για πορώδεις επιφάνειες, τεχνολογικές συσκευές και πολλά άλλα.

6. Λάθος: Το βερνίκι επίπλων είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα έπιπλα καινούργια

Τα περισσότερα έπιπλα από ξύλο δεν χρειάζονται γυάλισμα. Απλώς πρέπει να διατηρούνται καθαρά και ασφαλή από την υγρασία. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά βερνίκι επίπλων, μπορεί να συσσωρευτεί, σχηματίζοντας ένα κολλώδες υπόλειμμα με την πάροδο του χρόνου.

7. Αλήθεια: Η βότκα αφαιρεί τις μυρωδιές από τα ρούχα

Σύμφωνα με ειδικούς στο πλυντήριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φτηνή βότκα για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές από τα ρούχα σας. Ρίξτε λίγη βότκα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε ένα λεπτό σύννεφο πάνω από ένα κρεμαστό ρούχο και μετά αφήστε το να στεγνώσει.

8. Αλήθεια: Τα πανιά από μικροΐνες σκουπίζουν τα μικρόβια

Η φυσική δομή των μικροϊνών επιτρέπει στο ύφασμα να μαζεύει ακαθαρσίες, λίπη και βακτήρια, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικά στον καθαρισμό. Είναι επίσης εξαιρετικά απαλά στις επιφάνειες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Πηγή: realsimple

healthstories.gr