Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Επικό πείραμα: Έριξαν αυγό από το διάστημα και δεν έσπασε (βίντεο)



Το αποτέλεσμα εξέπληξε τους πάντες

Ο πρώην μηχανικός της NASA και νυν YouTuber, Mark Rober, θέλησε να κάνει ένα θεότρελο πείραμα πετώντας ένα αυγό από το διάστημα και να δει τι θα γίνει.

Το...  

 
αποτέλεσμα εξέπληξε τους πάντες καθώς ο Rober και η ομάδα του έστειλαν ένα ωμό αυγό στο διάστημα και σκοπός ήταν να δημιουργήσουν μια κατασκευή που θα το φιλοξενούσε σε αυτό το ταξίδι-πτώση, ώστε να μη σπάσει.

Το πλάνο του πρώην μηχανικού της NASA ήθελε να τοποθετεί το αυγό μέσα στον ειδικά κατασκευασμένο πύραυλο, να τον πετάξει με ένα μπαλόνι στο διάστημα και έπειτα θα επέστρεφε στη Γη. Κατά την πτώση του το αυγό θα προσγειωνόταν σε μια μαλακή επιφάνεια και έτσι θα το απέτρεπε από το να σπάσει.

Σύμφωνα με το πείραμα, το αυγό έπρεπε να έχει ταχύτητα μέχρι και 75 μίλια την ώρα για να χαρακτηριστεί η πτώση πραγματικά ως «πτώση από το διάστημα». Μέσα σε διάστημα τριών ετών, ο Rober και η ομάδα του βρήκαν διάφορες λύσεις με μετεωρολογικά μπαλόνια και πυραύλους για να οδηγήσουν το αυγό στην επιφάνεια.

Όμως οι μηχανικές προκλήσεις έμοιαζαν αξεπέραστες. Ο Rober έπρεπε να λάβει υπόψη του ακόμη και το γεγονός ότι το αυγό έπρεπε να παραμείνει στην κατάσταση που ήταν ωμό, χωρίς να παγώσει.

Τελικά, ο Rober και οι συνεργάτες του κατέληξαν στο να χρησιμοποιήσουν ένα αλεξίπτωτο κατασκευασμένο από νάιλον που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών του αλεξίπτωτου του Mars Rover Curiosity της NASA.

Ένα φουσκωτό μαξιλαράκι, εμπνευσμένο από τους αερόσακους των Mars Rovers Spirit και Opportunity της NASA, παρείχε στο αυγό ένα προστατευτικό κάλυμμα ακριβώς πριν την προσγείωση.

Το εν λόγω βίντεο έγινε viral με πάνω από 19 εκατομμύρια προβολές μέσα σε 4 ημέρες.