Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Πρωτιά Τεντόγλου στο Γκέτεμποργκ με άλμα στα 8,12 μέτρα


Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης άνοιξε σήμερα τη χρονιά στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας κατακτώντας την πρώτη θέση στο μήκος με άλμα στα 8,12 μέτρα. 
 
Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με το…δεξί τη σεζόν, αφού...  

 
σε έναν προπονητικού χαρακτήρα αγώνα κατάφερε να δείξει σε πολύ καλή κατάσταση. Ο πρωταθλητής Ευρώπης και Παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε με 7,96 μ., σημείωσε δύο διαδοχικά άλματα στα 8,12 μ. “προσγειώθηκε” στα 8,06 μ. στην τέταρτη προσπάθεια, άφησε το πέμπτο του άλμα και έκλεισε τον αγώνα του με 8,07 μέτρα.
 
 Ο Τεντογλου ήθελε να ολοκληρώσει τον αγώνα του με μια μεγάλη επίδοση και αυτός είναι και ο λόγος που εκτέλεσε περισσότερα άλματα από αυτά που αρχικά είχε προγραμματίσει. Η σημερινή του επίδοση είναι η τρίτη στον κόσμο και η δεύτερη στην Ευρώπη, πίσω από το 8,19 μ. του Τόμπιας Μόντλερ, ο οποίος σήμερα ήταν δεύτερος με 7,80 μέτρα.
 
 Ο Τεντόγλου βρίσκεται από τις 19 Ιανουαρίου στη Σπάλα της Πολωνίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και θα παραμείνει εκεί μέχρι τον επόμενο αγώνα του στο Τορούν (8/2). Ο αθλητής δεν είναι ακόμη στην επιθυμητή κατάσταση, αφού η προπόνηση του είναι προσαρμοσμένη στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, εκεί όπου θα διεκδικήσει το τρίτο του διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.