Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Τροπολογία απαγόρευσης made in ΝΔ


Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να απαγορεύσει την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος...  

 
του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και της Χρυσής Αυγής, εάν εφόσον αποφασίσει να συμμετάσχει. 
 
Με την τροπολογία δεν θα απαγορεύεται η λειτουργία του κόμματος αλλά η συμμετοχή του στις εκλογές. Όλο αυτό το εγχείρημα έχει πολλά κενά και αδιευκρίνιστα σημεία, αλλά αυτό για την φιλελεύθερη κυβέρνηση είναι “ψιλά γράμματα”. 
 
Υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές και να χρηματοδοτούνται κόμματα τα οποία υπονομεύουν την λειτουργία της Δημοκρατίας. Βλέπουμε όμως ότι επιτρέπεται η λειτουργία του κόμματος, όχι όμως και η συμμετοχή του στις εκλογές. 
 
Άρα αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ανταπόκριση που έχει στον ελληνικό λαό, προφανώς κάτι βλέπουν από τις δημοσκοπήσεις που δεν φέρνουν στο φως της δημοσιότητας. 
 
Ένα ακόμη επικίνδυνο σημείο για την Δημοκρατία, για την οποία δήθεν ενδιαφέρονται, είναι το σημείο το οποίο αναφέρεται στην ηγεσία του κάθε κόμματος. 
 
Εκεί αναφέρεται ότι πρέπει να εξετάζεται εάν ο πρόεδρος ή γενικός γραμματέας του κόμματος είναι ο πραγματικός ή κάποιος άλλος ασκεί την ουσιαστική διοίκηση, πίσω από αυτόν ή και εδώ είναι το “ζουμί της υπόθεσης”, εάν κάποιος άλλος ασκεί την επιρροή στο εκλογικό σώμα. 
 
Δηλαδή εάν συμμετάσχει στις εκλογές ένα κόμμα που πληρεί τις προϋποθέσεις της φιλελεύθερης- ανελευθερης κυβέρνησης και ο Κασιδιάρης, για παράδειγμα, εκδηλώσει την πολιτική του στήριξη τότε θα θεωρηθεί ως ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος και το κόμμα θα αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία. Ζούμε πραγματικά εποχές Στάλιν. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα προσέλθει στην συζήτηση και ψηφοφορία, σιγά μην και δεν προσέρχονταν, αλλά θα φέρει και δικές του προτάσεις. 
Προφανώς για να διασφαλίσει ότι στο μέλλον δεν θα χαρακτηριστούν ως εγκληματικές οργανώσεις κάποιες αριστερές παραφυάδες. 
 
Το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ απλά λέει, γενικά ότι συνεισέφερε και θα συνεισφέρει, ο Βελόπουλος δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι θα πράξει, ενώ ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει, για τους δικούς του λόγους βέβαια. 
 
Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για επικίνδυνες γενικεύσεις και ενδιαφέρεται για να μην εξισωθεί στο μέλλον ο φασισμός, όπως χαρακτηρίζει τον πατριωτισμό, με τον κομμουνισμό, τον οποίον χαρακτηρίζει ριζοσπαστική ιδεολογία, εδώ γελάμε. 
 
Το βασικότερο όμως που λίγοι, ελάχιστοι, το θίγουν είναι ότι σε μία δημοκρατική χώρα, μία χώρα της Ευρώπης και στον 21ο αιώνα, με αυτήν την τροπολογία καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας. 
 
Σύμφωνα με την πρόταση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου μπορεί να ψηφιστεί Νόμος ώστε να απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές ακόμη και σε πρωτόδικα καταδικασμένους. Αυτό δεν έχει γίνει ξανά στα χρονικά και οπωσδήποτε είναι επικίνδυνο για όλες τις περιπτώσεις. 
 
Η κυβέρνηση θέλοντας, προφανώς για ευκολότερη αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, να αποκλείσει το κόμμα Κασιδιάρη, καταργεί, εδώ βρίσκει την εφαρμογή του το “με έναν Νόμο και με ένα άρθρο” το τεκμήριο της αθωότητας. 
 
Τότε ας καταργήσει και το Εφετείο και την διαδικασία της επανάληψης της, όποιας, δικής. Είμαστε σίγουροι ότι στην συζήτηση στην Βουλή θα ακούσουμε υπερβολές από όλους, να δούμε όμως τι θα έχουν να πουν αυτοί, πολιτικοί, νομικοί και δημοσιογράφοι που έκαναν και κάνουν λόγο για τον “νομικό μας πολιτισμό”.
 
elkosmos.gr